John

Ik ben John Slegers, 33 jaar.
Ik heb mijn diagnose ASS sinds 2013. Sinds 2014 ben ik vrijwilliger bij de VVA. Voor mij is ASS vooral het ontbreken van een onderbewuste filter op onze kijk op de wereld die wij allen delen. En net omdat ieder individu het gebrek aan die filter op een andere manier probeert op te vangen, is elk individu met autisme zo anders.
Mijn eigen wereldbeeld is als één groot Wikipedia-systeem, waarin ik zelfs de meest persoonlijke ervaringen en gedachten probeer om te gieten in wetenschappelijk gefundeerde abstracte modellen.
Als kind was ik dan ook erg geboeid door alles wat met wiskunde, biologie en geschiedenis te maken had. Later is die interesse meer verschoven naar psychologie, sociologie en filosofie. Mijn antiquarische bibliotheek is hierbij een belangrijke bron van informatie, naast o.a. film.
Als programmeur probeer ik vanuit mijn wereldbeeld zelf een toegevoegde waarde te bieden in de wereld. Op een digitale programmeeromgeving heb ik veel meer vat dan de voor mij vaak vreemde en irrationele ‘echte’ wereld. Verder laat ik mijn creativiteit graag los in o.a. fotografie en 3D-modelering en breng ik graag tijd door met mijn vrienden.
Mijn partner Valerie en ik zijn nu 5 jaar samen. Door haar fysieke beperking begrijpt zij mij op een manier waarop niemand anders mij begrijpt, al zijn we erg verschillend. Ik zie ons vooral als complementair: we vullen elkaar op die vlakken aan waar de ander minder sterk is. En voor mij is dat de basis van elke gezonde relatie, naast eerlijkheid, openheid en liefde voor elkaar.
Deel via: Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest